≡ Menu

Møt Bue!

 

Når noe sprøtt blir til en god idé

Hente hjem 2 valper samme uke? Litt sprøtt ved både første og andre øyekast. Kanskje særlig siden det er to av de mest krevende rasene malle og border collie. Men noen ganger må man bare følge magefølelsen og våge å ta en sjans, jobbe ekstra hardt en periode for å nå mål man har satt seg! Det er ikke sprøere enn å ha to små barn eller tvillinger, tenk på det!

Det begynte med at oppdretter til Phoenix har noen valper som leter etter et hjem. Jeg er jo veldig glad i Phoenix og dette er halvsøsken av henne. Jeg har en del spennende prosjekter i år, som krever tilgang på valper å trene- og mulig det hadde vært litt mye for Pil (som jeg henter hjem neste uke) om han skulle være stjerna i alle filmer et år frem i tid. Så jeg tenkte hvorfor ikke gi en liten mallegutt bra oppdragelse og trening mens han leter etter et bra hjem. Det er jo vinn vinn både for meg, oppdretter, mallevalpen Bue og Pil får en gjevnaldrende å vokse opp med. De får masse trening av meg, men også av min dyktige venninne som er i opplæring hos meg. Fungerer flokken, så blir han kanskje her 🙂

 

Valget falt på Bue

Utrolig fine valper var de alle sammen. Jeg valgte som jeg vanligvis gjør- basert på observasjoner og magefølelse. Jeg har valgt med tanke på flokken jeg har, hvilken valp passer inn med mine hunder og ikke minst Pil. Han er stødig, mentalt veldig bra, uredd, ikke noe trøbbelmaker, sosial og rolig. En sansa kar som tar ting på strak arm. Av det jeg har sett med mine hunder er han flink til å tolke signaler og eg ingen plageånd. Pil har jeg også litt samme oppfattelse av, så tenker at to snille, ikke provoserende, glade og trygge gutter kan bli en bra sammensetning. Har styrt unna de mest masete og energiske i begge kullene- og tatt to som var litt mer nøytrale. Selvsagt kan alt skje i utvikling og oppvekst- og det er lite man kan si for sikkert når de bare har vært her på jorda i 2 måneder. Men det er småting jeg ser etter som, tar de beskjeder fra de andre, hvordan responerer de. Har de tid til å lene seg tilbake eller er de travle hele tiden. Til syvende og sist er det jo kjemien man føler med dem. Man kjenner at dette kan vi bygge et godt samarbeid på- her er det en forståelse å bygge på.

Tidspunktet er bra for meg nå, jeg har 2 voksne stødige hunder- Phoenix elsker valper og er kjempeglad for at lillebror har flytta inn. Ivrig er en god oppdrager, han setter grenser på riktig måte og riktig timing. Han er tydelig og trygg- og lærer valper hvordan man skal te seg rundt voksne hunder. Selv om vi som eiere står for oppdragelsen, så er det jo noe de lærer av de voksne hundene også. Timingen og styrken på beskjedene fra en trygg voksen hund er ofte vanskelig å matche som menneske.  I tillegg har jeg god plass og hage, og tid. Dette året dedikeres til grunntrening og oppdragelse av valpene og fortsette den gode utviklingen på Phoenix i lydighet. Ivrig som er pensjonert fortsetter med gode turer, litt tilpassa trening og søksarbeid.

Mer om mine prosjekter og valpene kommer på bloggen 🙂 Stay tuned!

Comments on this entry are closed.